marți, 16 februarie 2010

Austeritate bugetara? Sa taiem din banii serviciilor secrete!

Stiti cat are buget SRI in 2010, an de criza? 1,2 miliarde lei, jumatate din bugetul Sanatatii sau al Justitiei (2,4 miliarde lei fiecare) si de 4 ori mai mult decat institutiile care sunt acuzate deschis de toata lumea ca topesc banii publici (Senatul si Camera Deputatilor luate impreuna).

Dupa cum s-a mai remarcat prin presa, "SRI are de sase ori mai multi ofiteri la un milion de locuitori decat serviciul omolog american, FBI, si de cinci ori mai mult decat colegii britanici de la MI5. La 20 de ani de la caderea lui Ceausescu si a regimului sau totalitar bazat pe Securitate, Romania are mai multi ofiteri de informatii pe cap de locuitor decat in perioada comunista (sursa ziare.com)". Stiu, s-a votat deja bugetul pe acest an, dar poate o rectificare bugetara, ceva? Poate anul ce vine privim mai atent?

Cum priveste seful SRI acest buget? "Speram ca putem mentine la nivel strategic si operational continuitatea misiunilor noastre referitoare la combaterea terorismului, contraspionaj, sau la misiunea serviciului pe linia apararii cibernetice a tarii. Este un buget satisfacator in conditiile actuale de criza, ne-am adaptat rigorilor acestei situatii".

Ma intreb ce se alegea de bugetul SRI daca nu exista 11 septembrie 2001, acea minunata butaforie pusa la cale pentru a se gasi o scurtatura spre petrolul irakian si cel afgan? Observati cat de repede s-au pliat baietii pe noile rigori, cum isi justifica ei banutii din buget cu participarea la paranoia globala "lupta impotriva terorismului"? Nu-i bai, ar fi inventat ei ceva, poate reimpachetau irendentismul...aaa, ucrainian, ca de, maghiarii sunt in aceeasi barca europeana, basca la guvernare in Romania.

De ce mai avem nevoie de toata armata asta grasa de spioni cu urechile ciulite spre interior, daca tot ne-am integrat in UE, Nato, etc? Combatem spionajul economic? Alo, stati linistiti la locurili voastre, economia e privatizata in partile esentiale, daca se tem ca le fura cineva secretele isi pot angaja contraspionaj privat, dupa modelul veritabilei armate care apara somnul imbogatitilor peste noapte din afaceri cu statul (vezi baietii de la BGS). Ne ocupam profesionist de Opozitie informand Puterea ce se mai discuta la o cafea prin sediile de partid? Ok, am vazut asta cu prisosinta in campanie (apropos, cum credeti ca s-au nimerit ziaristii de la Academia Catavencu si Realitatea tocmai in momentul in care Geoana se intalnea cu Vantu? Sunt paranormali sau doar bine informati?), dar nu ne costa cam mult spionita asta electorala? In definitiv, se gasesc destui turnatori prin partide care sa inlocuiasca munca "profesionista" din servicii.

Similar, cum isi justifica SIE sumele cu multe zerouri? Apara interesele UE si Nato spionand profesionist celulele teroriste? Cam aglomerata nisa asta de piata, probabil pentru a nu se calca pe bataturi cu colegii lor britanici, americani, francezi, israelieni,, etc baietii domnului Ungureanu au obtinut o ora de activitate productiva, duminica intre 23 si 24,00. Cand exista CAER-ul, mai intelegeam, erau doua echipe, baietii buni cu cravata rosie si capitalistii verosi cu tehnologia lor avansata.Atunci mai era cate ceva de protejat in materie de secrete economice (secretul Eugeniei era pandit de multi, ca si patentul pentru "Fratii Petreusi"), mai ne jucam de-a imperialismul...Dar acum? Nu cumva inamicul a trebuit INVENTAT in ultimii ani pentru a nu observa contribuabilul cat de bine sunt platite serviciile secrete? "Teroristii" sunt cei mai buni prieteni ai serviciilor in acest context. Nu uitati ca la lopetile de bani aruncati in directia SRI si SIE mai vin si nenumarate roabe pentru SPP si STS. Una peste alta, daca ne apucam sa adunam cat se cheltuie pentru baietii cu ochii albastri de prin toate departamentele, pariati ca facem un buget mai mare decat cel al Sanatatii? Nu uitati un detaliu, dupa ce se cocoseaza de atata "munca" , mititeii sunt scosi si mai devreme la pensie si mai au si pensii speciale pentru care nu au cotizat. Ce sa-i faci, cand ai de-a face cu un sistem bolnav, e poate normal ca "ochiul si timpanul" sa ia mai mult decat Sanatatea. Doar pacientii mai au la dispozitie si medicina naturista iar doctorii se pot descurca si cu ceva spaga, nu? Curat murdar coane Traiane!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu