miercuri, 13 octombrie 2010

Ha, ha, ha, hanalistii Raiffeisen au norma: nici un an fara 100% pe SIF-uri!

Prin 2008, cand piata de capital se pregatea de un picaj pe cinste, baieteii de la Raiffeisen Capital & Investment spargeau gura lumii cu un raport de analiza care demonstra ca actiunile SIF se pot aprecia cu peste 100% in urmatoarele 12 luni. Cotatiile s-au facut praf atunci, dar pentru RCI n-a contat, anul urmator au comis ceva similar, avertizand ca urmeaza, dupa calculele lor, cresteri similare. Azi, un nou raport, preluat cuminte de trompeta ZF : “Raiffeisen: SIF-urile sunt de cumpărat, indiferent cum ar fi evaluat BCR”. Subtitlul zice asa :”Acţiunile celor cinci SIF-uri au potenţiale de creştere cuprinse între 35% şi 110%, potrivit unui raport de analiză realizat de firma de brokeraj Raiffeisen Capital&Investment, care recomandă cumpărare pentru toate cele cinci titluri”.
Cu alte cuvinte, analistii RCI isi respecta norma: nici un an fara crestere de 100% pe SIF-uri. Ma rog, exista si variatii, potentialul de crestere intre cele 5 societati variaza an de an, banuim in functie de…interesele clientilor RCI. Care este rationamentul care sta de regula la baza acestor estimari optimiste? VUAN-ul domne’. E mult peste valoarea actiunilor. Deci, au active valoroase SIF-urile. Faptul ca zona financiara e ocolita din ce in ce mai mult, provizioanele bancilor din portofoliul SIF tot cresc iar dividendele acordate acestora tot scad, nu are prea mare importanta pentru RCI. De la nasu mare, catre baietii destepti care mai au de maritat ceva actiuni, procente fara numar, fara numar, ca doar nu dau de la ei baietii si fetele RCI zerourile din rapoartele de analiza cu estimari de crestere. Up, up, up! Pump and dump, ca la BVB nimeni nu mai tine minte azi ce pronosticuri s-au dat ieri.
A, sa nu uit de prietenii de la Erste. Prin februarie, departamentul lor de analiza comitea urmatoarea capodopera. "Romania are cel mai ridicat potenţial de creştere dintre pieţele de acţiuni din Europa Centrală si de Est, cu un avans estimat la 77% al indicelui BET in acest an, un factor determinant fiind scăderea aversiunii faţă de risc, se arata intr-un raport al Erste Bank. " Pana acum, indicele BET a urcat cu 11%. Mai are un mizilic de peste 60% de parcurs in urmatoarele doua luni jumatate pentru a-l felicita pe d-l Ekuchen, strategul Erste. Articolul integral la:

http://cristiandogaru.blogspot.com/2010/02/raport-actiunile-erste-vor-creste-cu-un.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu