luni, 31 octombrie 2011

Cateva intrebari de luni dimineata

1.Cat de mult iubesc oamenii iubitorii de animale?
Nu stiu in ce masura pot fi luat ca etalon, dar mai toate cunostiintele mele care fac parada de iubirea lor pentru caini au ceva probleme de integrare in comunitate, niste frustrari nerezolvatate, un pic de manie a persecutiei. Sigur, nu vorbesc aici de cei care au si ei un caine prin curte, o pisica pentru serile de iarna, un papagal in bucatarie. Vorbesc de cei care colectioneaza cate o duzina, care te-ar sfasia cand ii vorbesti doar de rau odraslele, etc. Adica dragostea exagerata pentru animale ascunde cred o oarecare antipatie pentru mare parte din reprezentantii speciei bipede din care facem parte. Sau “patru picioare bine, doua picioare rau”.

2. Ai tranzactionat la bursa moastelor anul asta?
Cozi kilometrice din nou la Patriarhie, se baga moastele Sfantului Dumitru, ca in fiecare an. N-are nimic de a face cu credinta ce se intampla acolo, este doar o simpla tranzactie. “Sfantule, venim si anul asta, batem cruci si matanii, inghetam in frig, stam la cozi cat ziua de post, dar ai grija de ala micu care da iar la Bac si vezi sa isi gasesca servici si fata cea mica, bine?”Ma mir ca nu e reclamat Sfantul la OPC daca nu se tine de cuvant, doar suntem singurul popor cu repertoriu bogat de injuraturi tintite spre cele sfinte atunci cand n-avem nimic de cerut.

3. Care banca va fi preluata prima de BNR?
Aflu azi ca Banca Nationala si-a contruit un vehicol pentru preluarea bancilor cu probleme (“bridge bank”). Sigur, doar avem banii de la FMI care sunt tocmai buni pentru asa ceva. Cum sa ratam ocazia sa cumparam cu bani grasi niste gaoace cu sedii inchiriate si gunoi cat cuprinde sub pres? Daca e sa pariez pe cineva, eu zic ca Volsbank, Bancpost+Alpha si Banca Romaneasca sunt marii favoriti. Si uite cum veti plati din buzunarul vostru inca o data (banii de la FMI trebuie dati inapoi , nu?), dupa ce v-ati cocosat ca fraierii ani buni sa le dati rate lunare bancherilor “salvati”. Observ tot in ZF ca 1 din 5 credite e cu probleme acum si vor fi trecute de bancheri la pierderi. Mai sunt prosti pe aici care se zbat sa achite lunar peste jumatate din salariu pentru creditele de nevoi personale fara ipoteca, desi nici un executor nu le-ar putea opri mai mult de o treime din venituri?

4.Incearca sa se salveze capitalismul cu primavara araba?
O idee interesanta, preluata de pe blogul lui Lucian Sarbu “News from Romanian Net”. Colapsul imperiului sovietic a venit la tanc pentru a oferi noi piete unui capitalism care incepuse sa oboseasca. A urmat “democratia, privatizarile, libertatea presei” si celelalte lozinci, s-au privatizat profiturile se vor socializa in curand pierderile, etc. O fi o intamplare ca intr-un moment in care capitalismul gafaie serios revolutiile din lumea araba vin sa ofere noi piete pentru companiile occidentale? Egipt, Tunisia, Libia, poate Siria nu sunt chiar de colea. Mai raman apoi calicii din Africa sa cumpere produsele Nestle, Colgate si compania si dupa aia potopul. Poate chiar cel biblic.

2 comentarii:

  1. E incorect termenul "iubitor de animale" ... ar trebui folosit "iubitor de caini".
    Pentru ca respectivii nu iubesc toate animalele, asta-i clar.
    Nu iubesc puiul pe care-l mananca cu placere, nu iubesc soarecul pe care-l ucid cu otrava, nu iubesc ganganiile, nu iubesc pestele, nu iubesc vanatul, etc.
    Sunt niste ipocriti.

    RăspundețiȘtergere
  2. Domnul Dogaru, nu va luati de amarati, unii sunt chiar disperati si nu au alta sursa de speranta. Exista insa si cei care fac tranzactii, priviti cum arata:

    http://www.zf.ro/politica/poza-de-grup-la-canonizarea-mitropolitului-andrei-saguna-8918289

    RăspundețiȘtergere