luni, 6 februarie 2012

Boc a ajuns sinonim cu Criza. Scapam de Boc scapam de Criza?

Pentru PDL, politica strutului in an electoral pare tentanta. Guvern de tehnocrati, numele mari din partid trase pe linie moarta din Guvern, in speranta ca la intrebarile incomode gen “cine a majorat TVA, cine ne-a taiat salariile, cine ne-a supraindatorat?” se va raspunde inainte de alegeri cu aer senin si ochi umezi “Boc, el a fost de vina, partidul s-a opus, noi stim ce inseamna nevoile poporului, suntem gata sa indreptam raul facut, ia de-aicea o galeata!”. O sa functioneze?

Nu cred, dar viitorul inecat politic se agata si de-un pai. Iar paiul din ochiul PDL-ului e acum Boc, fara el partidul n-o poate carmi spre populisme concrete. Presedintele Basescu asistat de baronii PDL pregateste deci Guvernul pentru o noua operatie extetica, urmeaza extirparea nodulului impopular care impiedica impantul de silicon electoral.
Ce vor face cu Udrea? Ei, de Udrea nu se pot desparti la fel de usor, Lenuta e pusculita de bani si ochiul Cotroceniului, probabil ca se va auto-exila in biroul ministerial crosetand frunzulite verzi pe hainutele noi ale partidului.

Altfel, sper ca domnul Croitoru de la BNR e bine sanatos si gata sa ia de coarne un post decorativ de tehnocrat de vreme rea. Vorbeste aceeasi limba cu domnul Franks de la FMI (adica afacereza financiar-bancara), un atu suplimentar. Daca s-ar converti devenind mormon ca dl Jefrey ar fi un ghiseft suplimentarar, parca ii vad plimbandu-se brat la brat pe la televizuni in camasi albe cu ecusoane negre si propovaduind evanghelia globalizarii si lepadarea de necurata proprietate de stat.

PS: Articolul a aparut dimineata pe Hotnews...intre timp am capatat un Prim Ministru in "serviciile" dumneavoastra. Sa ne fie de bine, am inteles ca alternativa era de fapt Maior de la SRI. Oare baiatul de la STS era bolnav?

2 comentarii:

  1. NU , gresesti , basescu e sinonim cu criza , scapam de el , scapam de criza
    Iesi afara , javra ordinara !

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu scapam de securisti orice am face . De ce e blestemata tara asta ....

    RăspundețiȘtergere