vineri, 7 decembrie 2012

Va fi Maior de la SRI prima optiune a lui Basescu?


Cainii media latra de zor, caravana alegerilor s-a apropiat iar Presedintele a schitat azi cateva trasaturi de caracter pentru viitorul Prim Ministru. Mai lipsea sa lanseze si invitatia celor interesati de a depune CV-urile pe site-ul publicjob.

In ceea ce-l priveste pe seful SRI, evident ca e si proeuropean si proatlantist, e si strain de puciul din vara, nimeni nu pare sa-l critice decis, toti il curteaza discret, in plus ar breveta rocada SIE-SRI, intrerupta de paranteza „plagiatorului”. Toti ne plangem ca in Romania conduc serviciile, n-ar fi mai onest sa recunoastem asta la vedere?...Ca la cati „acoperiti” s-or afla prin viitorul parlament, la cati santajabili cu dosare de coruptie si stenograme, n-ar fi chiar imposibil de rupt vreo 15% din USL pentru un Guvern cu PDL, UDMR si PP-DD, unul „european”, „al statului de drept”, de larga uniune informativa, nu?

Vad ca domnul Maior a raportat deja prima realizare, prima salvare a natiunii de sub bombele teroriste. Suspectii care planuiau atentatul, simpatizanti al-Qaeda (dintre care unul „avea cunostiinte sa fabrice o bomba!” iar altul 19 ani), au fost impachetati de urgenta si expulzati (n-ar fi trebuit totusi judecati, condamnati, etc?) iar SRI-ul poate obtine deplin justificat o noua suplimentare de buget pentru 2013. De ce n-ar merita si Maior o nominalizare cu ocazia asta?


4 comentarii:

  1. A mai fost un lot de 8 adolescenti pakistanezi specializati in chiomioterapia cu aurolac. Se intampla imediat dupa referendum, cand "antenele" au inceput sa se indragosteasca de... servicii.

    RăspundețiȘtergere
  2. Mihai Tanasescu ar fi o nominalizare excelenta.

    RăspundețiȘtergere
  3. Unde s-a mai pomenit, altundeva decat in Romania, ca doi teroristi extrem de periculosi, de vreme ce isi planificasera minutios un atentat sangeros, sa fie pur si simplu lasati liberi? Liberi pentru ce? Pentru a savarsi atentate in alte state? Pentru a ucide, de Craciun, alti oameni nevinovati, din alte state? Sau ceva este putred in aceasta afacere? Extrem de putred. Conform legislatiei in vigoare, pe care ofiterii Serviciului Roman de Informatii nu o pot ignora, si nici celelalte autoritati, care, intr-un fel sau altul, s-au ocupat de acest spectaculos caz, actul planificarii unei infractiuni, si cu atat mai mult a unui atentat, si cu atat mai mult a unui atentat de tip terorist, este el insusi o infractiune. Si, ca atare, se pedepseste. Cu ani grei de inchisoare. Dupa cuvenita arestare preventiva. Iar condamnarea si executarea se fac in statul pe teritoriul caruia s-a savarsit infractiunea. Punerea in libertate a unor teroristi este nu numai ilegala, ci si o situatie fara precedent in lume.
    ...
    Ce concluzie am putea trage? Una singura. Ca, de fapt, actiunea SRI este un simplu fonfleu.


    sursa

    RăspundețiȘtergere