joi, 20 februarie 2014

“Solutia” Maior. Un presedinte care stie sa asculte


Pe diferite canale se vehicula aparitia drept candidat prezidential a sefului SRI, George Maior. Iata ca se confirma aproape oficial, desi nu explicit. USD va avea candidat propriu.

Cin’ sa fie, cin’ sa fie? Sa fie dandy-ul ruginit Oprescu? Parca lumea s-a saturat de mistourile si sarcasmul gen Basescu. Plus ca Bucurestiul e dovada vie a competentei chirurgului picat in administratia Capitalei ca musca in lapte (si miere). De eternul perdant Geoana nu mai poate fi vorba, pentru un candidat surpriza venit din neant n-ar mai fi timp sa-l popularizezi. E nevoie deci de un om "brav", "echilibrat", care "a luptat cu coruptia" si care "e iubit de Vest". E cam ursuz si rigid, dar si Eltsin a fost invatat de baieti sa joace geamparalele in campania electorala si a castigat fara probleme. O sa deprinda si Maior stilul populist, baile de multime, vorba sprintara. Mai greu o sa fie pentru Badea si Gadea sa inghita un om al serviciilor alergand sa ia locul lui Base. Sa vedem daca o sa inghita broasca pentru salariul bun si postul sigur din Antene. La cate broaste s-au inghitit si se vor inghiti in presa noastra mustind de deontologie (mai mult in ceea ce-i priveste pe altii si mai putin in curtea proprie), nici nu prea mai conteaza...

Altfel, o decizie aproape transparenta de cand Ponta si-a grupat partidele-satelit si partidul-televizune sub brandul comercial-USD. Si pentru ca cineva trebuia sa numere voturile candidatului victorios, Iohannis nu va ajunge niciodata la Interne cu STS-ul in subordine. Si a trecut mai putin de o generatie de la "Revolutie"...

3 comentarii:

  1. Aproape ca mi-as dori sa candideze doar pentru a va demonstra (voua) ca tonomatele din Romania Libera vor fi maioristi, in timp ce sclavii varanului vor manifesta, ca de obicei, pusee de... personalitate, continuând să facă bășcălie de securiștii prezidențiabili.
    Ghinion, deja au (tonomatele varanului) râs copios de scenariul cu broscuța. ;)) Ah, tot ghinion, prin România Liberă propaganda s-a arătat sceptică_că Ponta ar accepta o soluție atât de... ideală pentru la țară.

    Adică vreau să spun ”decât” că ”mai ușor o să fie pentru propaganda lui Adamescu să susțină PSD-ul la prezidențiale”. :)

    Ia aruncă o privire la Radu Tudorel cum scuipă venin de varan pe gașca de securiști din jurul lui Victor Viorel Ponta.

    RăspundețiȘtergere
  2. nu cred ca mi-ai citit ghilimelele...implicite; textul era scris intr-o nota ironica totusi...altfel, partial de acord. sa vedem daca veninul lui radu tudorel se conserva si dupa ruperea usl...e totusi un material de arhiva, nu? cand lucrurile erau frumoase in paradis...

    RăspundețiȘtergere
  3. OK, n-am văzut ghilimele și am zis că-i... fără. :)

    Să vedem.

    Și să nu plecăm de misconcepșănul că lumea-i plină de profesioniste care aranjează strategic toate ticluirile pe care le vor unelti dimpreună, în direct, când apare subiectul. Adică, șou' TV nu-i ca turturica_câmpenească_comandată de pe-o zi pe alta.

    RăspundețiȘtergere