miercuri, 19 noiembrie 2014

Imaginea de ansamblu: cum au platit autorii “loviturii de stat” si ce urmeaza

Politicieni importanti (cu putere de decizie sau care pot influenta decizia politica ) intrati in puscarie: Voiculescu, Fenechiu, Hrebenciuc. Exista mai multi lideri locali (unii, vocali) pe care s-a focalizat DNA.
Organul media: Antena 3 are activele confiscate si va plati chirie la stat. Depinde de mana intainsa de Guvern asa ca ramane de vazut cine va fi in locul lui Ponta la Palatul Victoria si cum va arata noua coalitie pe care o anunta Johannis-in functie de asta se va calibra si atitudinea postului.
Liderii: Antonescu a renuntat surprinzator din pole-position pentru Controceni. Mai mult, a rupt USL si a fortat o unificare cu PD-L, partidul demonizat, slugile lui Basescu. Recompensat prin postul sotiei  in parlamentul european si viitorul trai burghez(clameaza ca viata merita traita si in afara politicii). Ponta face concesii dupa concesii (lista lui Barosso, pomeni pentru corporatii-Rosia Montana, gazele de sist, CAS redus pentru angajatori, amanarea impozitului progresiv) dar in final este invins de revolutia Feisbuc pe ultima suta de metri, cand parea ca nimic nu se poate schimba si avantajul sau era confortabil. I se cere demisia chiar din interiorul propriului partid, Antonescu se grabeste sa anunte la Realitatea TV ca este terminat ca om politic.
Marturisesc ca esecul lui Ponta, ultima piesa din puzzle, m-a facut sa privesc mai atent ansamblul. Pana atunci consideram ca victoria sa e asigurata, ca este marioneta Licuriciului (vezi deciziile de pana acum) si omul serviciilor (relatia cu Ghita/Maior/Melescanu). Urma sa castige cum o aratau sondajele si sa-si pastreze organul media cu care sa contracareze propaganda “de dreapta” furnizata de tot soiul de site-uri de stiri si actualitate tabloida (Hotnews, Gandul), presa quality si ong-uri de bine. Ei bine, a fost considerat o marioneta nesigura, care s-ar fi putut defecta dupa modelul Orban. M-am inselat, nu s-a riscat cu el.
Ce va fi de aici inainte? Nimic. Nu va mai exista opozitie in curand, dupa "curatarea" PSD-ului si fuziunea PNL-PDL (doar rotatie a cadrelor dupa modelul sistemului politic american), nici voce critica in media (antenele vor fi puse repede cu botul pe labe de noul Guvern care este proprietarul spatiilor de emisie) exceptand cateva bloguri razlete, usor de decredibilizat si ironizat (“paranoici”, “conspirationisti”, “zombie de stanga”). PSD-ului i s-a aratat pisica, DNA-ul vegheaza mai departe, liderii sai din planul secund se vor orienta doar sunt urmasii FDSN-ului iar politicienii sunt “supravietuitori” de meserie. Sigur, pentru imaginea publicului, vor mai fi deranjati si ceva oameni de afaceri in apropierea fostei si viitoarei puteri (vezi Cocos). Nu vor fi afectati insa liderii noii formatiuni de dreapta (Blaga-EADS) ,cei care au puterea de decizie. Ati infrant.

PS: Cu parere de rau, pe acest blog nu se va putea comenta ca anonim (fara cont de google, etc)....Sa nu spuneti ca nu aveti, ca nu intrati pe Facebook (n-aveti cum de vreme de FB da rezultatul alegerilor, nu?)

5 comentarii:

  1. Foarte interesant. Atat tu cat si Dan v-ati schimbat brusc mesajul si gradul de inteligenta analitica pe politica interna. Erati si voi sub acoperire ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mesajul se schimba sub influenta vremurilor....iar "acoperitii" incearca de regula sa influenteze subtil, cunoscand bine care va fi traiectoria evenimentelor si actoriii distribuiti in diferite roluri...ceea ce nu e cazul meu, eu incerc dupa cum vezi sa schitez explicatii "dupa".."inainte" am luat si eu plasa...

      Ștergere
    2. Daca sub influenta vremurilor vezi conspiratii si agenturili straine peste tot, desigur ca vei gasi o explicatie oculta la absolut orice. Imi pare rau dar nu asa functioneaza mecanismul (dupa capul meu desigur). Atat in primavara araba, cat si in Ucraina, si prin alte parti trebuie sa ai: un popor oprimat, eventual mort de foame; o miscare antiguvernamentala in strada (mai nou merge FB/Tweeter); timp sa se acutizeze si sa degenereze. Ori aici toti se pregatisera pentru varianta ca iese Ponta, deci se aplica reteta de mai sus. Nu se astepta nimeni la mega scorul de +10 pp; sau la imbecilitatea dovedita cu abordarea problemei diaspora. Fabulez si eu ....

      Ștergere
    3. @anonim

      Dacă vorbești de Dan Popa, el se activează în orice campanie electorală de partea "de dreapta". Una e s-o arzi obiectiv cu anii și să te băsești o lună, alta să spui cu o zi înainte cu cine votezi, fără să fii preocupat de... politică.
      Revoluția pașnică a fost construită intens pe fb, share-uită până la suprasaturarea prostiei ignoranților care au consumat informații servite cu lingurița, iar în campanie s-a declanșat prosteala regizată în diaspora de către mafia securistă. Adică nu contează ce s-a spus în preajma zilei alegerilor, revoluționarii fiind deja montați să... învingă.
      Toate sondajele de opinie au fost date peste cap, iar revoluția anti-PSD stârnită cu galeriile de fotbal... anulată pe motiv de... better than expected. :)

      Ștergere
  2. ce ai zis draga anonimule nr 2 (e invazie de anonimi in comentariile la postarile mele din ultimele zile, chiar daca nu toate sunt validate ei exista) e valabil pentru revolutiile violente, cand lumea e oprimata si simte ca nu are nimic de pierdut....in cazul nostru, poporul feisbucist a actionat de partea "binelui" si s-a comportat justitiar cu stampila din dotare, fara sa riste nimic....aristotel explica mai sus destul de bine

    RăspundețiȘtergere