marți, 10 februarie 2015

Cum functioneaza Sistemul. O privire din interior

Nu credeam ca voi cita vreodata din SOV. Never say never....Pasajul de mai jos mi se pare relevant. Pentru varianta extinsa, accesati linkul

Dupa ce Basescu a plecat de la Cotroceni, arestarile si dezvaluirile continua cu aceeasi frecventa. De data asta, furia procurorilor se indreapta cu predilectie catre vechile sale slugi si finantatori ai PDL-ului. Se razbuna Basescu pentru sutul pe care vechiul sau partid i l-a administrat? A scapat D.N.A-ul de sub orice control si se comporta ca o cornuta masiva lovita de streche? Cine mai conduce astazi cu adevarat Romania? Yohannis abia invata coridoarele de la Cotroceni, politicienii tremura noaptea in pat si-si bat nevestele de stres, oamenii de afaceri isi ascund banii prin cavouri sau prin cine stie ce conturi exotice in asteptarea dubelor de la politie. Deci, in aparenta, in Romania, cele trei puteri in stat functioneaza impecabil, implacabil si independent. Legile curg, arestarile curg, iar condamnarile ii fac pe criminalii de pretutindeni sa juiseze de bucurie ca au scapat mai ieftin cu unul, doua cadavre pe constiinta decat delicventii economici din Romania. Asa cum va spuneam, asta doar in aparenta, pentru ca in realitate, Romania, in prostia sau in superficialitatea ei, executa la comanda americanilor o ampla operatiune de epurare a tuturor centrelor de putere construite in peste 20 de ani, incepand de la cele locale la cele centrale. Cele locale au fost intitulate in mod peiorativ-baronate, iar cele centrale-mogulate. Folosind ca pretext “maidanul” ucrainean, au inceput sa urle ca afaceristii de acolo au secatuit tara prin tot felul de hotii si malversatiuni, impreuna cu politicienii corupti si presa acaparata de “moguli”. Purtatorul lor de vorbe in Romania, Traian Basescu, urla pe toate canalele ca daca nu vrem sa ajungem ca Ucraina va trebui sa eradicam coruptia. Politicienii incep si ei sa urle impotriva coruptiei: “Singura noastra scapare este justitia.”, ” Avem incredere in justitie”, “Deciziile instantelor nu se comenteaza.”, au devenit slogane de campanie. Daca indrazneai sa comentezi ceva cu privire la unele masuri luate in parchete sau in instante, erai lapidat de o haita de latrai patrunsi de importanta ziselor si burtilor lor. Idiotii nu realizau ca astfel isi sapau groapa, credibilizandu-si astfel calaii.

Instrumentele
Pentru a-si pune in practica aceasta strategie, americanii s-au folosit de canalii autohtone gata sa vanda orice si pe oricine pentru un grad in plus sau o pozitie mai inalta in iererhia institutiilor unde arhivau. Cu o retorica luata din filmele cu vampiri – “Voi sunteti soldati ai binelui”, le-au dat o justificare patriotarda pentru ticalosiile pe care acestia urmau sa le faca:
  1. S.R.I.- strangerea de note compromitatoare despre tot ce misca – “Nu conteaza nationalitatea sau sexul, trebuie sa-i avem pe toti! “(astia au ajuns sa-i inregistreze si pe purtatorii de prapuri, daca va mai amintiti).
  2. Parchetul general- emiterea de mandate de arestare pentru toti cei semnalizati cu un asterix de SRI. Dupa ce Ponta a castigat alegerile in 2012, celelalte doua directii din cadrul parchetului general au trecut in subordinea grupului mafiot condus de Sebastian Ghita, individualizand si mai pregnant pozitia D.N.A.-ului, a treia si cea mai puternica directie a parchetului general. In timp ce Ghita si Ponta incep sa se joace de-a Basescu, arestandu-si dusmanii prin intermediul lacheilor de la parchet, D.N.A.-ul isi continua ” sfanta misiune”.
  3. Presa- prin ofiterii acoperiti infiltrate are rolul de a calca in picioare “victima zilei” si de a credibiliza munca D.N.A-ului sau a D.I.I.C.O.T-ului, dupa caz. Acestia insista asupra carentelor de ordin moral, social, uman ale victimei, reclamand nevoie de justitie si echitate sociala. Victima trebuie condamnata de catre opinia publica in primul rand si abia apoi de catre instante.
  4. Instantele- judecatorii au rolul sa puna punctul pe i.  Dupa o parodie de proces, certifica “munca” depusa de ofiterii S.R.I, de procurori si de acoperitii sau jurnalistii de buna credinta, dar naivi, din presa, dand niste condamnari neverosimile victimelor gata fragezite de primele trei instrumente. “Judecatorii”, am pus ghilimelele pentru ca voi sa intelegeti sensul peiorativ pe care eu il dau calitatiilor lor profesionale, morale si cerebrale, au cel mai ingrat rol. Fara a avea habar de operatiuni economice sau financiare, fara a avea habar daca inculpatul a gresit sau nu, fara sa-i pese de dramele pe care le produce imbecilitatea lui, condamna victima la ani grei de inchisoare, laudandu-se apoi cu sutele sau miile de ani pe care le-au dat altor victime aflate in aceeasi situatie. Daca veti citi motivarile lor, veti vedea ca astia nu fac altceva decat sa copie rechizitoriul parchetului si sa mai adauge vreo doua, trei fraze din Dongoroz sau cine stie ce obscura directiva europeana. Astea sunt cele mai nocive verigi ale lantului coercitiv si/sau punitiv ale angrenajului. Am pus aici cam mult subiectivism. Ii detest cu solemnitate. Am un asemenea dispret pentru ei, incat, in ultima vreme, asumandu-mi niste sentinte absolut tembele, nu le mai fac onoarea de a ma prezenta in instante.
Cauzele
Asa cum v-am spus intr-un material publicat anterior pe acest blog, americanii, dupa ce au pierdut teren in fata Chinei pe zona Asia-Pacific, si-au indreptat atentia spre Europa. Aici gasesc deja un hegemon: Rusia. Aceasta pare un obstacol mai usor de daramat decat o China in plina ascensiune militara si economica, bazandu-se pe deplina colaborare a aliatilor traditionali din blocul N.A.T.O. Incearca sa inainteze pas cu pas catre Rusia. Anexarea Georgiei si a Ucrainei necesita un cap de pod pe deplin controlat de catre ei. Acest cap de pod se numeste Romania. Existenta centrelor de putere locale si centrale fac ca acest control sa nu poata fi exercitat pe deplin. Oricand in parlament pot fi voturi care sa nu corespunda intereselor lor, voturi controlate de aceste centre de putere. Daca aceste centre ar fi fost mai putine, probabil ar fi incercat o negociere cu fiecare in parte. Fiind atat de multe, au decis anihilarea lor. Din perspectiva intereselor lor, miscarea este legitima. Din perspectiva interesului romanesc, asta inseamna vasalitate totala, vasalitate fara nici un castig.

Cum a fost posibil
Coruptia endemica a vulnerabilizat letal atat clasa politica cat si patura afaceristilor autohtoni. In acest context, a fost deosebit de lesne sa-si puna in aplicare planurile. Centrele de putere au fost anihilate prin transferul lor in celule special amenajate ( microfoane si alte chestii). Cele cateva care mai exista vor fi transferate in aceleasi locuri foarte curand.

Un comentariu:

  1. Vulnerabilitatea datorita coruptie, care face clasa politica santajabila, controlabila, si instabila isi are sursa in "reforma" statului din anii '90, cand s-a decis ca privatizarea sa fie facuta in asa fel incat statul sa pastreze controlul in toata economia, administratia sa ramana centralizata, economia sa fie privatizata clientelar, democratia sa fie nefunctionala. S-au conservat centralismul, etatismul si administratia militarizata, dar "sub acoperire".

    RăspundețiȘtergere