joi, 19 noiembrie 2015

Cutremurător! Rareş Bogdan dejoacă un atentat. Ne explică Tapalagă Totul

Vocile sistemului indică ce ar trebui să credem despre Revoluţia din noiembrie iar noii Nostradamus din media arată că ridiculizarea Guvernului Julien Cioloş e parte a unui “Plan”.
Raraeş Bogdan, clarvăzător în ale politicii dâmboviţene, mai ales când priveşte peste umărul amicului sau Helvig, a furnizat ieri un document sen-za-ţi-o-nal. Chiar dacă doar a povestit în emisiunea sa respectivul document fără să îl şi arate, ar fi vorba de o conspiraţie înfiorătoare pusă la cale de strategul lui Ponta, Bogdan Teodorescu, în scopul compromiterii prin ridiculizare a Prim-Ministrului Cioloş şi a celor asociaţi cu persoana sa. Mai exact, conspiratorii au în vedere pentru compromiterea lui “Jedi” (nume de cod pentru Dacian Julien Cioloş) “utilizarea vocilor din societatea civilă, mass media partenere. Aceleaşi canale folosite în martie-noiembrie 2014. Jedi, slugă UE. Pichetări de ministere. Decredibilizarea masivă a vectorilor societăţii civile, a străzii, dar şi a presei. Scandaluri sexuale în care pot fi implicate persoane căsătorite din guvernul Jedi. Soţia lui Jedi, franţuzoaică, fapt ce va fi prezentat infamant... “ De aici.
Cu alte cuvinte, cine nu apreciază modul în care a fost alcătuit Guvernul, prestaţia doamnei Guseth de la justiţie şi experienţa în domeniu a primului nominalizat la Sănătate, subţirimea programului de guvernare şi graba cu care acesta s-a ajustat din mers şi îi trece prin cap să facă haz de necaz, e vândut lui Bogdan Teodorescu sau, în cazul fericit, doar manipulat de acesta. Eu presupun că majoritatea populaţiei s-ar integra în această categorie în săptămâna scursă de la nominalizarea lui Cioloş, dar nu vreau să-l dezorientez pe Rareş Bogdan, viitorul director editorial de la România Liberă. Concluzia implicită: cine vorbeşte de rău, ironizează, caută noduri în papură Guvernului Cioloş e parte a conspiraţiei, în nici un caz n-ar fi de luat în calcul erori/ezitări/decizii greşite ale sus-numitului în lunile ce vin.
Lăsând gluma la o parte, Sistemul vorbeşte prin multe voci în media românească iar alături de Rareş Bogdan, Turcescu, Avram de la Adevărul, etc din listă nu poate lipsi Dan Tapalagă de la Hotnews. Care publica ieri un editorial interesant-“Totul despre formarea guvernului Cioloş. Cât de mult şi-a dorit Iohannis tehnocraţi. Apariţia lebedelor negre” . Din care aflăm câteva lucruri importante.
În primul rând, că debarcarea lui Ponta era un plan pregătit în “laboratoarele Puterii”. Nu se prea înţelege cine erau laboranţii, cu excepţia lui Klaus Iohannis şi a unei părţi a serviciilor, dar reţinem ideea de Plan. Cu alte cuvinte, să nu mai facem greşeala să considerăm coincidenţă turnura pe care a luat-o anchetarea lui Ponta de către DNA, reîncălzirea ciorbei cu plagiatul ca şi introducerea în aceasta a ingredientului Oprea. Cum Oprea amâna să demoleze Guvernul temându-se că se sinucide politic la următoarele alegeri, l-a demolat Sistemul pe Oprea (vezi scadalul cu plagiatul acestuia, apărut exact la timp după ce luni bune UNPR-ul fusese cocoloşit pentru a-l încuraja să schimbe barca). Iată alte două pasaje interesante.
“La întoarcerea din Statele Unite pe 1 octombrie, surse din administraţia prezidenţială comunică un nou termen pentru debarcarea lui Victor Ponta: imediat după Congresul PSD programat la jumătatea lunii octombrie. N-a fost să fie chiar la trei zile după congres, dar odată cu înscăunarea lui Dragnea în fruntea PSD, începe numărătoarea inversă pentru Ponta.  Plus “ În a două jumătate a lunii octombrie, toată lumea înţelege că varianta Oprea a căzut. Cel care se credea viitorul jupân al României şi se purta ca atare ajunge în câteva zile un celebru nimeni. În laboratoarele puterii se cântăresc deja cu atenţie alte două nume: Dacian Cioloş şi Vasile Dâncu. Marea întrebare este cum poate fi extras Ponta? Prin retragerea încrederii PSD, prin ieşirea UNPR din Guvern? Cum poate fi scos din joc un premier înşurubat în scaun, pe care opoziţia n-a reuşit să-l demită prin mecanisme parlamentare?”
Din cele de mai sus eu înţeleg că fenomenul Piaţa Universităţii ce a urmat tragediei din Colectiv (o “lebădă neagră” cum o numeşte Tapalagă) a fost doar pârghia de legitimare a unei Revoluţii de Palat. Sigur, Tapalagă încearcă să-i flateze pe participanţi subliniind că prezenţa lor a determinat partidele să accepte Guvenul 100% de tehnocraţi în dauna celui de politicieni condus de un tehnocrat, cum se prefigura.
“Revoluţia Colectiv, a două lebădă neagră, resetează cu adevărat jocul.Toate planurile sunt date peste cap. În cele din urmă, Dacian Cioloş este convins iar acesta acceptă, se pare, cu condiţia de a fi lăsat să-şi formeze singur echipa” mai spune Tapalagă. Acum, eu aş face câteva consideraţii despre modul în care Cioloş şi-a făcut echipa. Sau mai exact despre modul în care NU şi-a făcut-o singur, dovadă grabă cu care a remaniat-o. M-aş mai lega şi de observaţia lui Bogdan Duca “premierul Dacian Cioloş a renunţat, prin preluarea funcţiei, la un salariu de 160.000 de euro pe an, de la Comisia Europeană, urmând să primească 20.000 de euro pe an, din funcţia de prim ministru. Ori e patriot, ori e tâmpit, ori e ticălos”.Dar mi-e teamă că o dau pe ironie, pun umărul la decredibilizarea Guvernului şi intru fără voie în echipa de şoc condusă de Bogdan Teodorescu.

2 comentarii:

  1. Ori e patriot, ori e tâmpit, ori e ticălos

    ... ori în misiune.

    M-am revoltat și am făcut valuri în borcan atunci când mai existau speranțe. Acum e prea târziu... pentru România. :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Turcescu a recunosut ca este ofiter acoperit ,bravo loui ca a avut curaj .Ma intreb oare Bogdan Rares nu este si el un acoperit sau informator (astia toti sunt acoperiti )ca prea le STIE pe toate .

    RăspundețiȘtergere