miercuri, 23 martie 2016

Clubul Elita Finantei-piscoturi sub umbrela BNR

O "punte" intre jurnalisti, PR-isti si lobbysti ai bancilor. O jucarie administrata pe Facebook de domnii Oanta de la BNR si Balan de la BNR (care se prezinta insa ca jurnalist la blogulluiban.ro, ca e mai cool). Pe puntea asta trec tot felul de mesaje de influentare, sugestii trasparente si insinuari nedemne. Iata 2 exemple, cele mai recente (de miercuri). Ionut Stanimir de la BCR da indicatii pretioase presei-"Buscu (profit.ro, n.mea), iar ti-a luat-o ZF-ul inainte" posteaza ironic-dojenitor fosta propunere de purtator de cuvant a Guvernului Ungureanu (pana la urma adjudecata de actualul purtator, Suciu)...Si cu ce stire pierduse trenul profit.ro in dauna ZF-ului?...cu informatia ca "Si asociatia Salvati Copiii este impotriva legii darii in plata"....Ionut Stanimir, ai relatii la asociatia Cutu-Cutu, sunteti cumva parteneri ca la Salvati Copiii? ca poate protesteaza si ei, mai putine case mai putine patrupede adoptate.... Dupa care intra in forta propagandistul Oanta de la BNR. “O veste proastă poate fi o veste bună. Depinde din ce unghi o privești.Amânarea dezbaterii legii dării în plată este o veste proastă pentru cei care o așteaptă cu sufletul la gură, zice avocatul. Dar e o veste excelentă pentru un ziar și câțiva ziariști cumpărați la bucată, că se prelungește prestarea de servicii conform contractului.
Deh, când problema e rezolvată, încetează și plățile. Când încetează plățile, contractele se duc pe apa sâmbetei...și vorba CSM, schimbarea obiectului prestației contractului nu se poate face decât cu voința părților. Altminteri e abuz”. Oare care sa fie ziarul? Cumva Bursa unde Make, Piperea, Rechea si, din cand in cand, si subsemnatul mai strivesc corola de minuni a bancilor? Iata-ma deci cumparat la bucata! Ce sa-i faci Daniel Oanta, n-au avut bani mai multi ca ma luau en gross, bine ca ai tu steagul onestitatii sus la BNR...Ca te pretezi la insinuari murdare nu ma mira, ai invatat de la maestrul Cinteza probabil care facea si el aluzii transparente cu DNA-ul...Pacat, tu erai mai direct. O cunostiinta comuna, ziarist si el, si nu unul commod cu bancile, imi povestea cum il sfatuia recent un expert din BNR sa mai lase jos batul criticii fata de banci, ca e cazul sa isi vada si interesele...Oare cine o fi fost Daniel Oanta?

Un comentariu:

  1. Este cel mai frumos exemplu de aliniere a presei la umbra... banului. Nu măcăni pe versurile suflate de oligopolul bancar? Dispare fursecuțul. :D
    Jurnalistul cu burtică nu poate renunța la fursecuț, adică măcăne... la comandă, ca un tonomat.
    Hostiuc, Oanță și alți jurnaliști neîndoiți fizic de greutatea burticii dețin probabil niște rățuci... copleșitoarea ceea ce face ca_caracterele lor să se... împută.

    RăspundețiȘtergere